A cenoria: Daucus carota
Posted on 21:03
A cenoria é unha planta que posúe evidentes ventaxas para o organimo. É unha herba anual da familia das umbelíferas. Ten follas compostas e flores brancas e amarelas. A parte comestible é a raíz. É de cor vermello e laranxa.
O seu cultivo para consumo humán é moi recente. A razón é que esta planta foi orixinalmente moi velenosa. Foron os xardineiros franceses e alemáns os que por medio dunha selección de pacientes cruces neutralizaron o veleno.
Ten moitas propiedades para a vista, gracias á gran cantidade de vitamina A.
O seu cultivo para consumo humán é moi recente. A razón é que esta planta foi orixinalmente moi velenosa. Foron os xardineiros franceses e alemáns os que por medio dunha selección de pacientes cruces neutralizaron o veleno.
Ten moitas propiedades para a vista, gracias á gran cantidade de vitamina A.
No noso horto ímolas prantar asociadas coas xudías, xa que ambas especies favorécense, aínda que a cenoria tamén vai ben coa cebola.
Posted in
Publicar un comentario